XM Bouwservice

Kunststof schuifpuien

Een kunststof schuifpui zorgt voor een prachtige lichtinval en is geschikt voor ieder type inrichting en woonstijl. De slanke profielen geven de schuifpui een luxere uitstraling aan je bedrijfspand of woning. Schuifpuien zijn ruimtebesparend.

Ons assortiment bestaat uit een zeer compleet en kwalitatief type schuifpui. Ze voldoen aan de strengste normen voor isolatie en inbraakveiligheid.

Welke schuifsystemen zijn mogelijk voor een kunststof schuifpui?

Alle schuifmechanismes zijn zo ontwikkeld dat deze veilig en eenvoudig in gebruik zijn.
Voor kunststof schuifpuien hebben we het onderstaande schuifsysteem:

Standaard schuifsysteem

Hierbij haal je de schuifpui uit het slot en schuif je het beweegbare deel eenvoudig open. Een standaard kunststof schuifpui bevat ook een veiligheidscilinder.

Voordelen:

 • Door de hoge isolatiewaardes is een kunststof schuifpui energiebesparend
 • De meervoudige borsteldichting zorgt voor een kunststof schuifpui die wind-, water- en geluidsdicht is
 • De wielen glijden geruisloos over de roestvrijstalen rails dat je heel eenvoudig de schuifpui open en dicht kan doen
 • Er is een ruim aanbod aan kleuren

Aluminium schuifpuien

Een aluminium schuifpui is een schuifdeur die binnenshuis met buitenshuis verbindt. Zo kun je eenvoudig van binnen naar het terras of de tuin gaan. Je maakt zo van je woonkamer en tuin een leefbeleving.

Ons assortiment bestaat uit een zeer compleet en kwalitatief type schuifpui. Ze voldoen aan de strengste normen voor isolatie en inbraakveiligheid.

Welke schuifsystemen zijn mogelijk voor een aluminium schuifpui?

De maximale opening van een aluminium schuifpui is zo goed als onbeperkt. Er zijn drie soorten rails beschikbaar:

Monorail

Deze bestaat uit een vast en een schuivend gedeelte op een rail. Het glasoppervlak van het vaste deel ligt hoger dan dat van het schuivende deel. Het schuivende deel schuift langs de buitenzijde voor het vaste deel door. Doordat deze soort aluminium schuifpui maar één rail en een grote glaspartij bevat, oogt het vaste gedeelte strak en minimalistisch.

Duorail

De duorail is het meest standaard. Deze bestaat uit twee schuivende delen op een dubbele rails. De twee delen worden op precies dezelfde hoogte gemonteerd, waardoor beide kunnen schuiven. Het is hierbij ook mogelijk om een schuifraam met opening in het midden te creëren. Dat kan met een dubbele duorail waarbij de twee bewegende delen elk aan een kant over de twee vaste delen schuiven. Een duorail geeft een symmetrisch resultaat.

Trirail

Deze bestaat uit drie gelijke delen op drie rails. De twee bewegende delen zijn verschuifbaar over het 3e vaste deel. Op die manier ontstaat er een maximale opening van ruim 66% van het totaaloppervlak van de schuifpui. Een trirail levert daarom maximale lichtinval.

Voordelen:

 • De 4-punts/haaksluiting, inbraakwerende metalen sluitnokken, stabiele scharnieren en uithefbeveiliging houden indringers buiten
 • De dubbele borsteldichting zorgt ervoor dat je aluminium schuifpui wind-, water- en geluidsdicht is
 • Er is een ruim aanbod aan kleuren
 • Er is weinig onderhoud nodig aan onze aluminium schuifpuien. Schoonmaken met een zeepsopje en een spons, goed afspoelen en drogen is voldoende
 • Als expert zorgen wij voor een hoogwaardige afwerking. Onze ervaren monteurs zorgen voor een vakkundige montage en leveren je nieuwe aluminium schuifpui in één dag op
Navigatie
XM Bouwservice

Wil je graag een vrijblijvend gesprek of een afspraak maken?

Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.


  Lees het Privacybeleid

  Deze website is ontwikkeld door